وبلاگ رسمی علی ترکاشوند
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ رسمی علی ترکاشوند و آدرس معارف.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. Just For Transfer To AVAFBLOG

 





 شماجزء کدوم دسته اید؟

 

1-کسی که سخنانش نه راست است و نه دروغ ، فیلسوف است.
2-کسی که راست و دروغ برای او یکی است متملق و چاپلوس است.
3-کسی که پول میگیرد تا دروغ بگوید دلال است.
4-کسی که دروغ می گوید تا پول بگیرد گداست.
5-کسی که پول می گیرد تا راست و دروغ را تشخیص دهد قاضی است.
6-کسی که پول می گیرد تا درقبال دروغ از راست دفاع کند وکیل است.
7-کسی که جز راست چیزی نمی گوید بچه است.
8-کسی که به خودش هم دروغ می گوید متکبر و خود پسند است.
9-کسی که دروغ خودش را باور می کند ابله است.
10-کسی که سخنان دروغش شیرین است شاعر است.
11-کسی که اصلا دروغ نمی گوید مرده است.
12-کسی که دروغ می گوید و خودش هم نمی فهمد پر حرف است.
13-کسی که مردم سخنان دروغ او را راست می پندارند سیاستمداراست.
14-کسی که دروغ می گوید و قسم هم می خورد بازاری است.


برچسب‌ها:
[ شنبه 13 آبان 1391برچسب:, ] [ 8:18 قبل از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 اين امتحان زندگي
بزرگترين عيبش اينه که :
اگر چيزي ام بلد نباشي
تا آخرجلسه بايد بشيني ....


برچسب‌ها:
[ جمعه 12 آبان 1391برچسب:, ] [ 10:23 قبل از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 متني زيبا و خواندني در گفتگو با حضرت آدم !

 


 

نامت چه بود؟
آدم

فرزند؟
من را نه مادری نه پدری، بنویس اولین یتیم خلقت

محل تولد؟
بهشت پاك
 
اینك محل سكونت؟
زمین خاك
 
آن چیست بر گرده نهادی؟
امانت است 
 
قدت؟
روزی چنان بلند كه همسایه خدا،اینك به قدر سایه بختم به روی خاك
 
اعضاء خانواده؟
حوای خوب و پاك ، قابیل خشمناك ، هابیل زیر خاك
 
روز تولدت؟
روز جمعه، به گمانم روز عشق
 
رنگت؟
اینك فقط سیاه ، ز شرم چنان گناه
 
چشمت؟
رنگی به رنگ بارش باران ، كه ببارد ز آسمان
 
وزنت ؟
نه آنچنان سبك كه پرم دئر هوای دوست ... نه آ نچنان وزین كه نشینم بر این خاك
 
جنست ؟
نیمی مرا ز خاك ، نیمی دگر خدا
 
شغلت ؟
در كار كشت امیدم
 
شاكی تو ؟
خدا
 
نام وكیل ؟
آن هم خدا
 
جرمت؟
یك سیب از درخت وسوسه
 
تنها همین ؟
همین
!!!!
حكمت؟
تبعید در زمین
 
همدست در گناه؟
حوای آشنا
 
ترسیده ای؟
كمی
 
ز چه؟
كه شوم اسیر خاك
 
آیا كسی به ملاقاتت آمده؟
بلی
 
كه؟
گاهی فقط خدا 
 
داری گلایه ای؟
دیگر گلایه نه؟، ولی...
 
ولی چه ؟
حكمی چنین آن هم یك گناه!!؟
 
دلتنگ گشته ای ؟
زیاد
 
برای كه؟
تنها خدا 
 
آورده ای سند؟
بلی 
 
چه ؟
دو قطره اشك 
 
داری تو ضامنی؟ 
بلی
 
چه كسی ؟ 
تنها كسم خدا
 
در آ خرین دفاع؟
می خوانمش كه چنان اجابت كند دعا


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 3 آبان 1391برچسب:, ] [ 1:53 قبل از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 

10 کودکی که توسط حیوانات بزرگ شده اند

۱) دینا سانیچار، پسر گرگی هند

 تاریخ پیدا شدن : ۱۸۶۷

سن هنگام پیدا شدن : ۶

محل : سکندرا

مدت زمان زندگی در طبیعت : ۶ سال

حیوانات : گرگ‌ها

  

10 کودکی که توسط حیوانات بزرگ شده اند !!+ تصاویر www.taknaz.ir

 

گفته می‌شد «دینا سانیچار»، یکی از پسرهایی که در پرورشگاه سکندرا زندگی می‌کرد، دچار معلولیت‌های ذهنی است. او را در سال ۱۸۶۷، هنگامی که شش سال سن داشت، از 


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 2 آبان 1391برچسب:, ] [ 2:58 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 به مناسب شهادت امام محمدباقر«علیه السلام»

                                                 بسم الله الرحمن الرحیم

               السلام علیک یا محمد بن علی ایها الباقر یابن رسول‌الله(ص)

                                            ای باقــــــر علم نبی فرزند حیــــدر

                                            از ما شفاعت کن اماما روز مـحشر

                                            اینجـــــــا گرفتــــــــم من دامنت را

                                            آنجــــا مـــــــرا تو یاری بفـــــــــرما

        

  مختصری از زندگانی امام باقر«علیه‌السلام»:

          امام باقر«علیه‌السلام» در اول رجب یا سوم ماه صفر سال 57 ه.ق در مدینه قدوم مبارک خود را به دنیا نهاد و با وجود خود امیدی وصف ناپذیر برای مسلمانان و خصوصا پیروان ائمه و حضرتش به همراه آوردند، ایشان فرزند امام چهارم زینت عبادت کنندگان امام علی‌بن الحسین«علیه‌السلام» امام سجاد(ع) می‌باشند مادر گرامیشان فاطمه بوده است و مدت امامت ایشان 19 سال می‌باشد

          حضرت به مدت 57 سال عمر بابرکتی داشتند و سرانجام با طرح مرموزانه‌ای که هشام بن عبدالملک (دهمین خلیفه اموی لعنه‌الله علیه) و توسط ابراهیم بن ولید بن یزید بن عبدالملک یا زید بن حسن به وسیله سم در روز دوشنبه 7ذی‌الحجه سال 114 ه.ق به شهادت می رسند.

          امام باقر«علیه‌السلام» تنها امامی است که بعد از امام سجاد«علیه‌السلام» در کربلا حضور داشتند و شاهد به شهادت رسیدن جد بزرگوارشان حضرت اباعبدالله الحسین«علیه السلام » و یاران باوفایش بوده‌اندحضرت در واقعه کربلا حدود چهار سال داشتند و طبیعی است که صحنه‌ها‌ی تکان دهنده و جنایات اموی که وجدان بشریت را به فریاد آورد در ذهن مبارک ایشان نقش بسته بوده است و به خوبی از مصائب و مشکلاتی که برای اهل بیت(ع) اتفاق افتاده بوده است با تمام وجود لمس نموده‌اند.

روش و سیره امام باقر«علیه السلام» در مدینه به گونه‌ای بود که به بیان حوادث و جنایات دستگاه اموی می‌پرداختند و هشام به این واسطه به راههای مختلف می‌خواست حرکات امام(ع) را خنثی کند حتی کار را به حدی رساند که در جلسه‌ای که هشام ترتیب داده بود می‌خواست به ساحت مقدس امام(ع) اهانت کند لذا به اطرافیان خود گفت که هرگاه امام محمدباقر«علیه‌السلام»وارد شد ابتدا من او را سرزنش می کنم و سپس شما او را سرزنش کنید، حضرت وارد مجلس شاهانه شد و با دست به همه اهل مجلس اشاره کرد و فرمود:«السلام علیکم» سلام عمومی به همه حاضران فرموده و نشستند.

          هشام وقتی دید که امام(ع) به او توجه ننموده و بدون اجازه او نشسته است بیشتر ناراحت شد و گفت: ای محمدبن‌علی! همواره یک نفر از شما میان مسلمین اختلاف انداخته و مردم را به بیعت خود می خواند و خود را امام می داند و نسبت به امام(ع) جسارتهارا ادامه داد و وقتی که ساکت شد اهل مجلس طبق توطئه قبل به سرزنش آن حضرت پرداختند.

          پس از آنکه همه ساکت شدند، امام باقر«علیه‌السلام» ایستادند و فرمودند: ای مردم کجا می روید و شما را کجا می برند؟ خداوند اولین افراد شما را به وسیله ما راهنمایی کرد و هدایت آخرین افراد شما نیز با ما خواهد بود، اگر شما به پادشاهی چند روزه دل بسته‌اید،‌پادشاهی ابدی با ماست، چنانچه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: والعاقبه للمتقین«عاقبت برای پرهیزکاران است» هشام دستور داد آن حضرت را به زندان افکندند.

          برای حسن ختام حدیثی از امام باقر«علیه السلام» ذکر می گردد

          امام محمدباقر«علیه السلام» می‌فرماید: ان الحسد لیاکل الایمان کما تاکل النار الحطب

امام محمدباقر«علیه‌السلام»می‌فرمایند: همانگونه که آتش هیزم را می‌خورد، حسد ایمان را می خورد.

(کافی ، ج 4، ص 306)


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ] [ 11:42 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 


اسم صابئان سه بار در قرآن كريم ذكر شده: 
1. در آيه 62 از سوره بقره چنين آمده است: «انّ الذين آمنوا و الذين هادوا و النصاري و الصائبين من امن بالله و اليوم الاخر وعمل صالحاً فيهم اجرهم عندربهم و لاخوف عليهم و لا هم يحزنون»: كساني كه ايمان آورده‌اند، كساني كه به آيين يهود گرويدند و ترسايان و صابيان هر كس كه به خدا و روز رستاخيز ايمان داشته باشد و كار نيكي انجام دهد، پاداش آنها نزد پروردگارشان است و بر آنها ترس و اندوهي نيست. 
در اين آية صائبين بعد از يهود و نصاري ذكر شده و تأکيد شده، هر كدام از پيروان اديان الهي كه در عصر و زمان خود بر طبق فرمان دين خود عمل كرده‌اند، رستگارند. 
2. در آية 69 سورة‌ مائده: «انّ الذين آمنوا و الذين هادوا و الصابئون و النصاري من آمن بالله و اليوم الاخر و عمل صالحاً فلا خوف عليهم و لايحزنون»؛ آنها كه ايمان آورده‌اند و يهود و صابئان و ترسايان، هر گاه به خداوند يگانه و روز جزا ايمان بياورند و عمل صالح انجام دهند، نه ترسي بر آنها هست و نه غمگين خواهند شد. 
در هر دو آيه صابئان از اهل كتاب و دين و در رديف يهود و نصاري معرفي شده‌اند، لحن هر دو آيه بيانگر اين است كه آيين صابيان همانند آيين يهود و نصاري يك آيين توحيدي و آسماني است و مشمول صفت مؤمن و استحقاق پاداش معنوي و رهائي از بيم و اندوه قرار گرفته‌اند. 
3. در آيه 17 از سوره حج نام صابئين در ضمن اسامي اديان ديگر با افزودن نام مجوس چنين ذكر شده است: «انَّ الّذين امنوا و الذين هادوا و الصائبين و النصاري و المجوس و الذين اشركوا ان الله يفصل بينهم يوم القيامه انَّ الله علي كل شيء شهيد»؛ كساني كه ايمان آورده‌اند و كساني كه يهود شده‌اند و صابئان و ترسايان و مجوس و كساني كه براي خدا شريك قرار داده‌اند، خداوند روز قيامت ميان آنان داوري مي‌كند. 
در اين آيات مي‌بينيم كه از صابئيها در رديف «اهل كتاب» نام برده شده و از آنها نيز همچون يهود و نصاري دعوت به عمل آمده تا معتقدات و اعمال ناخالص خود را با پذيرش اسلام و تعاليم آسماني آن، مهذب و استوار سازند. بنابراين يهود و نصاري و صابئان سه ديني بوده‌اند كه مشمول خطاب و عنوان اهل كتاب مي‌شده‌اند. 
نتيجه: اين كه پس مي‌توان گفت از نظر قرآن صابئين مانند يهود و نصاري اهل كتاب و دين بوده و دينشان يك دين الهي و آسماني است و آنها هم همانند پيروان ساير اديان آسماني، پيامبر و شريعتي داشته‌اند و پس از پيامبرشان به تدريج دچار انحرافاتي مانند تقديس و پرستش ستارگان شده‌اند و نظير همان انحرافاتي كه در دين يهود و نصاري هم وجود دارد. به اين معني دين صائبين در اصل مانند دين يهود و نصاري دين توحيد بوده و اعتقاد به مبدأ و معاد از اركان دين آنها نيز مي‌باشد. 
صابئان از ديدگاه مفسران 
از آيات فوق اجمالاً استفاده شد كه صابئان پيرو بعضي از اديان آسماني بوده‌اند، اما در اين كه آنان پيروان چه ديني بوده‌اند، بين مفسران اتفاق نظر وجود ندارد و اقوال گوناگوني نقل شده است و در تفسير كلمه صابئين در قرآن دچار اختلاط و تضاد و تناقض‌گويي شده‌اند و به مرور زمان بر وسعت و غلظت اين تناقضات افزوده شده است. كه به ذكر بخشي از آن چه مفسران راجع به تفسير كلمه صائبين گفته‌اند مي‌پردازيم. 
1. فخر رازي بعد از يك مقدمه چنين مي‌نويسد:[1] ... مفسران را در تعريف روش ديني صابئان گفته‌هايي است. نخستين قول، از مجاهد و حسن است كه گفته‌اند ايشان طايفه اي از مجوس و يهودند كه گوشت ذبيحه ايشان خورده نمي‌شود و زنان ايشان به زني گرفته نمي‌شوند. دوم قتاده گفته است ايشان قومي هستند كه فرشتگان را مي‌پرستند و به سوي خورشيد نماز مي‌گزارند،‌ در هر روز پنج نماز... سوم آن قولها كه نزديك‌ترين آنها باشد اين است كه قومي ستاره پرست مي‌باشند و ايشان را دو گفتار است، يكي آن كه آفريننده جهان، خداي تعالي است كه دستور بزرگداشت اين ستارگان را داده... وگفتار ديگر آن است كه خداي سبحان آسمانها و ستارگان را آفريده، پس اين ستارگان، هر چه را در اين جهان روي دهد از بدي و خوبي و خوشي و ناخوشي تدبر مي‌كنند و آنها را مي‌آفريند، پس بزرگداشتن آنها بر بشر واجب است... [2] 
2. علامه طباطبايي درجلد اول ترجمه تفسير الميزان[3] پس از نقل سخن بيروني درباره تاريخ صابئيان و ذكر برخي از عقايد آنان يادآور شده است، آن چه را كه بيروني به برخي نسبت داده كه مذهب صابئي آييني آميخته از مجوس و يهودي و رگه‌هايي از آئين حراني است با ظاهر آيه سازگارتر است، زيرا ظاهر آيه اين است كه آن هم مذاهبي در عداد مذاهب ساير اهل كتاب است. 
در تفسير نور الثقلين به نقل از تفسير علي بن ابراهيم چنين آمده است: الصابئون قوم لا مجوس...[4] 
صائبون گروهي هستند كه نه مجوسي و نه يهودي و نه نصراني و نه مسلمانند و آنها ستاره‌پرست هستند. 
4. قرطبي پس از نقل اقوال مي‌گويد: اما آنچه از مذهب آنها به دست آمد،چنان كه بعضي از علماي ما ذكر كرده است، آنها موحد هستند، منتهي به تأثير ستارگان هم معتقدند و لذا هنگامي كه القادر با الله از حكم آنها پرسيد، ابوسعيد اصطخري به كفر آنها فتوا داد. 
5. بيضاوي مي‌گويد: صابئان قومي ميان نصاري و مجوس هستند، و بعضيها گفته‌اند: اصل دين آنها دين حضرت نوح است و گفته شده كه آنها ملايكه و ستارگان را مي‌پرستيدند.[5] 
صابيان از ديدگاه فقيهان 
در ميان فقها سخن در اين است كه آيا صائبان اهل كتاب هستند و احكام ذميان درباره آنها جاري است يا نه، آيا به عنوان يك اقليت مذهبي مي‌توانند در پناه حكومت اسلامي زندگي كنند و مانند يهود و نصاري و مجوس جزيه بپردازند يا نه؟ مسأله در ميان فقهاي شيعه و سني مورد اختلاف است. 
اغلب فقهاي شيعه به خصوص قدماي آنها صائبان را از جمله اهل كتاب ندانسته و تنها يهود و نصاري و مجوس را اهل كتاب مي‌دانند و در مقابل اينها بعضي از فقها، هم باهل كتاب بودن صائبان قايل‌اند و احكام ذمة را درباره آنها هم جاري مي‌دانند، ولي اين گروه در اقليت هستند. 
شيخ مفيد مي‌نويسد:[6] فقهاي اهل سنت در كفر صابيان و همنوعان آنها به غير از سه گروه يهود و نصاري و مجوس اختلاف دارند، مالك بن انس و اوزاعي گفته‌اند هر دين بعد از دين اسلام غير از يهود و نصاري، مجوسي هستند و پيروان آنها در حكم مجوس مي باشند. از عمر بن عبدالعزيز روايت شده كه گفت: ‌صائبان مجوسي هستند، شافعي و جمع اهل عراق گفته‌اند صابيي در حكم مجوس‌اند و بعضي از اهل عراق گفته‌اند صابئان در حكم نصاري هستند... شيخ مفيد پس از اشاره به اختلاف فقهاي اهل سنت در يك بررسي علاوه بر بيان حكم صابيان مانند يك متكلم عقايد و باورهاي آنان را نيز از نظر كلامي مورد دقت قرار داده و عقايدي را به آنها نسبت داده كه آن عقايد ظاهراً اختصاص به آنها دارد و در اديان ديگر چنين عقايدي يافت نمي‌شود. بنابراين به نظر شيخ مفيد آيين صابيان هيچ شباهتي با مذاهب ديگر حتي مجوس هم ندارد. 
2. شيخ طوسي در النهايه[7] و المبسوط[8] تصريح دارد به اين كه جز يهود و نصاري و مجوس از ساير اديان مانند بت پرستان از صابيان و غير آنها جزيه گرفته نمي‌شود. 
صاحب جواهر[9] پس از دقت وكنجكاوي زياد از قول مشهور نمي‌تواند تجاوز كند، سرانجام حكم مي‌كند كه جز يهودي و نصاري و مجوس، اهل كتاب وجود ندارد. 
در مقابل اين گروه از فقهاي شيعه كساني هستند كه صابيان را اهل كتاب مي‌دانند و به اخذ جزيه از آنها فتوا مي‌دهند و از قدما مي‌توان ابن جنيد را نام برد و از معاصرين هم مرحوم آيت الله خويي است كه فرموده: ظاهر اين است كه صابيان از اهل كتاب هستند.[10] و همين اختلاف نظر در بين فقهاي اهل سنت نيز وجود دارد كه از ذكر آن به علت طولاني شدن اين نوشته خودداري مي‌كنم. 
جمع بندي نظريات و پاسخ به قسمت دوم از سؤال «كه علت اختلاف نظر چيست؟» 
با توجه به متون فقهي و مطالعه آراي فقهاي فريقين معلوم مي‌شود كه اكثريت فقهاي اهل سنت معتقدند كه صابئان اهل كتاب هستند و از آنها جزيه پذيرفته است و عده كمي از آنان با اين نظر مخالفت كرده‌اند كه از جمله آنها ابوسعيد استخري است. 
برعكس اكثريت فقهاي شيعه، صابيان را اهل كتاب و اهل ذمه نمي‌دانند و در ميان آنها اقليتي هم هستند كه به اهل كتاب بودن صابيان نظر داده‌اند. 
با مراجعه به لغت روشن مي‌شود كه لغت شناسان در وجه تسميه و ريشه‌ كلمه صابي، دچار تشتت آراء هستند و وجوه متناقضي را ذكر كرده‌اند، متأسفانه مفسران و متكلمان و در باب ملل و نحل نيز درباره صابيان چندان كاوش نكرده و هر كس به تناسب مفهوم لغوي آن تعريف ادامه داده و لذا كلمات علما و انديشمندان در اين باره سخت مضطرب و پريشان است و به خاطر همين اضطراب و سردرگمي در معرفي صابيان كلام فقها نيز دست كمي از مفسران و متكلمان ندارد و همين ناشناختگي وضعيت آنان و مجهول بودن حقيقت آيين و باورهايشان باعث ترديد در حكم فقهي ايشان شده است. 
زردشتيان به نبوت زردشت اعتقاد دارند و كتاب اوستا را از او مي‌دانند. بنابر روايات و اخبار خودشان زردشت در قرن ششم پيش از ميلاد مسيح در شرق و يا در غرب ايران تولد يافته و در 30 سالگي از جانب اهورا مزدا به پيغمبري برگزيده شده و آيين خود را در آن عصر انتشار داده است[11]
توجه به كلام استاد مطهري مي‌تواند پاسخ اين سئوال را كه آيين زردشتي از اديان الهي است يا نه؟ راهنمايي كند.[12] 
برحسب آن چه تاريخ نشان مي‌دهد نژاد آريا پس از استقرار در سرزمين ايران به پرستش مظاهر طبيعت... از قبيل آتش، خورشيد، باران و خاك پرداختند... آن چه در ايران قديم وجود داشته اعتقاد به دو آفريدگار بوده است، نه دو گانه پرستي يعني ايرانيان قايل به شرك در خالقيت بوده‌اند، نه شرك در عبادت. 
بعدها زردشت ظهور كرد. از نظر تاريخ به روشني معلوم نيست كه آيا آيين زردشت در اصل، آييني توحيدي بوده است يا آيين ثنويي؟ «اوستا»ي موجود اين ابهام را رفع نمي‌كند، زيرا قسمت‌هاي مختلف اين كتاب، تفاوت فاحشي با يكديگر دارد. بخش «ونديداد» اوستا صراحت در ثنويت دارد. ولي از بخش «گاتاها» چندان دوگانگي فهميده نمي‌شود، بلكه برحسب ادعاي برخي از محققين از اين بخش يكتايي استنباط مي‌گردد. به علت همين تفاوت و اختلاف بزرگ است كه اهل تحقيق معتقدند اوستائي كه در دست است،‌ اثر يك نفر نيست، بلكه هر بخش از آن از يك شخص است. تحقيقات تاريخي در اين جا نارسا است، ولي ما برحسب اعتقادات اسلامي كه درباره مجوس داريم مي‌توانيم دين زردشت را در اصل يك شريعت توحيدي بدانيم، زيرا بر حسب عقيده اكثر علماي اسلام زردشتيان از اهل كتاب محسوب مي‌گردند، محققين از مورخين نيز همين عقيده را تأييد مي‌كنند و مي‌گويند: نفوذ ثنويت در آيين زردشت، از ناحيه سوابق عقيده دو خدايي در نزد آريا قبل از زردشت بوده است. البته تنها از طريق تعبد يعني از راه آثار اسلامي مي‌توانيم شريعت زردشت را يك شريعت توحيدي بدانيم. اما از نظر تاريخي يعني از نظر آثاري كه به زردشت منسوب است، هرچند بخواهيم فقط (گاتها) را ملاك قرار دهيم، نمي‌توانيم آيين زردشتي را آيين توحيدي بدانيم، زيرا حداكثر آن چه محققان درباب توحيد زردشت به استناد «گاتها» گفته‌اند اين است كه زردشت طرفدار توحيد ذاتي بوده است... زردشت براي درخت هستي بيش از يك ريشه قايل نبوده است.... ولي براي اين كه يك آيين، توحيدي باشد علاوه بر توحيد ذاتي و توحيد در عبادت توحيد در خالقيت هم لازم است و آيين زردشت به حسب مدارك تاريخي از نظر خالقيت كاملاً ثنوي بوده است... . 
در حقيقت بايد گفت دين زردشت نتوانسته است ريشه شرك و ثنويت را حتي در حدود تعليمات گاتها از دل ايرانيان بركند، خودش نيز مغلوب اين عقيده خرافي گشته و تحريف شده است. 
مرحوم داود الهامي محقق ونويسنده درباره زردشت مي‌گويد[13] اختلاف عجيبي به چشم مي‌خورد. اغلب مورخان اسلامي مانند طبري (ج 1، ص 282) و بلعمي، ‌ابن اثير و مير خواند، زردشت را پيامبر نخوانده و او را شاگرد شاگرد ارمياي نبي و يا عزير نبي دانسته‌اند. 
دكتر معين مي‌گويد: «موبدان كوشش داشتند موسس دين خود را با پيغمبران مورد قبول مسلمانان و نصاري و يهود تطبيق كنند، تا هم اهل كتاب شمرده شوند و هم كمتر مورد طعن قرار بگيرند».[14] 
ايشان زردشت را اختلافي‌ترين چهره تاريخ هم از نظر زمان و هم از نظر آيين و هم از نظر محل تولد، معرفي مي‌كند.[15] با اين وصف جواب قسمت دوم از سؤال نيز روشن مي‌شود، علت اين كه اين همه تناقض و تضاد در تاريخ (و آيين) زردشت مي‌بينيم اين است كه وي تاريخ درستي ندارد و ردپاي اين شخصيت ايراني در تاريخ گم شده است و در هيچ يك از روايات اسلامي و قرآن مجيد و هم چنين در كتب مقدس چون انجيل و تورات ذكري از شخص و كتاب «اوستا» به ميان نيامده است، بلكه هر جا كه خواستند از ديانت كهن ايران نامي به ميان آورند تنها به لفظ مجوس اكتفا كرده‌اند. 
با اين كه در قرآن كريم علاوه بر پيامبران اولي العزم، نام عده‌اي از پيغمبران ديگر نيز آمده است و حتي به نام برخي از آنان سوره مستقل نازل شده است، اگر او واقعا پيغمبر وحتي به ادعاي زردشتيان پيامبر اولي العزم بوده و صاحب شريعت بوده، پس چرا در قرآن و انجيل و تورات نامي از او به ميان نيامده است؟ معلوم است اين موضوع بيشتر باعث نگراني زردشتيان شده، ‌و لذا خواسته‌اند پيامبر خود را با نام يكي از پيغمبران مسلم تطبيق بدهند.[16] 
خلاصه و نتيجه اين كه، بنابر نظرية استاد شهيد تنها از طريق تعبد يعني از راه آثار اسلامي مي‌توانيم شريعت زردشت را يك شريعت و آيين توحيدي بدانيم، اما از نظر آثاري كه به زردشت منسوب است و به حسب مدارك تاريخي نمي‌توانيم آيين زردشتي را از آيين هاي توحيدي بدانيم و از نظر خالقيت كاملاً ثنوي بوده.


[1] . فخر رازي، التفسير الكبير، بيروت، دار الاحياء، الجزء الثالث، چاپ سوم، ص 105، ذيل آيه 62 سوره بقره. 
[2] . الهامي، داود، تحقيقي درباره صابيان، ناشر انتشارات مكتب اسلام، 1379، ص 14. 
[3] . طباطبايي، سيد محمد حسين، ترجمه الميزان، ترجمه مكارم شيرازي، نشر بنياد علمي، چاپ دوم، ج 1، ص 261. 
[4] . شيخ عبدعلي بن جمعه، تفسير نور الثقلين، قم، مطبعه الحكمه، ج 1، ص 71. 
[5] . حاشيه محي الدين شيخ زاده، علي تفسير القاضي البيضاوي، المكتبة الاسلاميه، محمد ازدمير ديار بكر تركيا، بي‌تا، ج 1، ص 314. 
[6] . شيخ مفيد، المقنعه، تحقيق و نشر موسسه نشر اسلامي، چاپ دوم، 1410ق، ج 1، ص 271. 
[7] . ابي جعفر محمد بن حسن بن علي طوسي، النهايه، بيروت، الناشر دار الكتب العربي، چاپ اول،1390ق، ص 293.، 
[8] . محمد بن الحسن بن علي الطوسي، المبسوط، المكتبه الرضويه، ج 2، ص 36. 
[9] . نجفي، محمد حسن، جواهر الكلام، دار الكتب الاسلاميه، چاپ چهارم، 1368ش، چاپخانه حيدري، ج 21، ص 230 و 231. 
[10] . مجله تخصصي كلام، ش 26. 
[11] . مجله تخصصي كلام، سال 8، مسلسل 31. 
[12] . مطهري، مرتضي، مجموعة آثار، عدل الهي، انتشارات صدرا، چاپ اول، 1368، ص 89. 
[13] . مجله تخصصي كلام، سال 8، مسلسل 31. 
[14] . همان. 
[15] . همان، شماره 315، ص 41. 
[16] . همان.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ] [ 11:41 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 گفتم آدم نشوی جان پدر

 پدری با پسری گفت به قهر

                            که تو آدم نشوی جان پدر

 

حیف از آن عمر که ای بی سروپا   

                              در پی تربیتت کردم سر

دل فرزند از این حرف شکست 

                            بی خبر از پدرش کرد سفر

 

رنج بسیار کشید و پس از آن 

                             زندگی گشت به کامش چو شکر

 

عاقبت شوکت والایی یافت   

                           حاکم شهر شد و صاحب زر

 

چند روزی بگذشت و پس از آن  

                           امر فرمود به احضار پدر

 

پدرش آمد از راه دراز      

                        نزد حاکم شد و بشناخت پسر

 

پسر از غایت خودخواهی و کبر   

                      نظر افگند به سراپای پدر

 

گفت گفتی که تو آدم نشوی   

                       تو کنون حشمت و جاهم بنگر

 

پیر خندید و سرش داد تکان      

                          گفت این نکته برون شد از در

 

«من نگفتم که تو حاکم نشوی      

    گفتم آدم نشوی جان پدر»


 
جامی


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ] [ 11:32 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 

نابغه هایی که در دوران خود کودن شمرده می شدند !

1 - آلبرت اینشتین 
در کودکی دچار بیماری دیسلسیک بود. یعنی معنی و مفهوم کلمات و عبارات را درست تشخیص نمی داد. معلم آلبرت اینشتین او را عقب مانده ذهنی، غیراجتماعی و همیشه غرق در رویاهای احمقانه توصیف می کرد، ضمنا وی دوبار در امتحانات کنکور دانشگاه پلی تکنیک زوریخ مردود شد !
2 - توماس ادیسون 
که معلمانش از آموزش او در مدرسه عاجز مانده بودند، در تمام طول تحصیل کم ترین نمره ها را از درس فیزیک می گرفت ولی همین شخص بعدها موفق شد بیش از هزار و صد و پنجاه اختراع به جامعه بشریت عرضه کند که بیشتر آنها در زمینه علم فیزیک بوده است !
3 - بتهون 
معلم او می گفت در طول زندگیش "او چیزی یاد نخواهد گرفت."
4 - پیکاسو 
یکی از معروف ترین نقاشان جهان، بدون کمک و حضور پدرش که در زمان امتحانات کنارش می نشست، نمی توانست در درس هایش نمره قبولی کسب کند ! 
5 - هیلتون 
که مالک بیش از 300 هتل در سرتاسر دنیاست، در دوران کودکی برای گذران زندگی مجبور بود کف سالن‌ها و هتل ها را طی بکشد !
6 - جیمز وات 
که مخترع ماشین بخار بود، فردی کودن توصیفش می کردند !
7 - امیل زولا 
نویسنده بزرگ فرانسوی دانش آموزی تنبل بود که در مدرسه از درس ادبیات معمولا نمره صفر می گرفت !
8 - ناپلئون بناپارت 
مدرسه خود را با رتبه 42 به عنوان یک دانش آموز غیرممتاز ترک کرد !
9 - لویی پاستور
در مدرسه یک محصل متوسط بود و در دوره لیسانس در درس شیمی بین 22 نفر، رتبه 22 را کسب کرد !


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ] [ 2:0 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]
[ جمعه 28 مهر 1391برچسب:, ] [ 10:33 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]

 
 
مستراح لعنتی......!!

 

لعنت به مستراحی که برچسب قرمزوآبی شیرش برعکس خورده باشد.


لعنت به مستراحی که سوسک ها بدون اطلاع و هماهنگی سرشان را از چاه بیرون بیاورند.


لعنت به مستراحی که مرکز کانونی تحدب کاسه اش روی صورت آدم باشد.


لعنت به مستراحی که قبل از نشستن کسی درش را بزند.


لعنت به مستراحی که آبش برود وآفتابه اش خالی باشد.


لعنت به مستراحی که پشت درش نوشته باشد:<<لعنت بر پدرومادر کسی که در این مکان ب...


لعنت به مستراحی که صدا را 56 مرتبه اکوکند>>>نیشخند.


لعنت به مستراحی که شیلنگش از هفت جا سوراخ شده باشد.


لعنت به مستراحی که سرشیلنگش همیشه توی چاهش افتاده باشد.


لعنت به مستراحی که فاصله کاسه اش از دیوار پشتی یک سانت باشد.


لعنت به مستراحی که فشار شیر آبش مثل شیرسماور باشد.


لعنت به مستراحی که تادستشویی بزرگه تالاپ میافته توش،آبش به صورت انفجاری میزنه بیرون میخوره به باسن مبارک.


لعنت به مستراح که بدون آن بنی بشر هیچی نیست.


و دیگر هیچ...


نظر نداده بری...نرفتیا!!



برچسب‌ها:
[ جمعه 28 مهر 1391برچسب:, ] [ 10:31 بعد از ظهر ] [ علی ترکاشوند ]
صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 ... 64 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو مطالب
5 تير 1394
0 تير 1394 5 خرداد 1394 3 خرداد 1394 2 خرداد 1394 1 خرداد 1394 7 ارديبهشت 1394 7 فروردين 1394 4 اسفند 1393 1 اسفند 1393 3 بهمن 1393 3 دی 1393 5 شهريور 1393 4 شهريور 1393 6 خرداد 1393 6 ارديبهشت 1393 3 ارديبهشت 1393 7 ارديبهشت 1392 6 ارديبهشت 1392 5 ارديبهشت 1392 4 ارديبهشت 1392 3 ارديبهشت 1392 1 ارديبهشت 1392 7 فروردين 1392 0 فروردين 1392 7 اسفند 1391 6 اسفند 1391 5 اسفند 1391 4 اسفند 1391 3 اسفند 1391
امکانات وب

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 21
بازدید هفته : 49
بازدید ماه : 289
بازدید کل : 43873
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


استخاره با قرآن
استخاره با قرآن

ختم آیت الکرسی جهت ظهور
بسم الله الرّحمن الرّحیم

اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ اللّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُواْ يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ أَوْلِيَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
امکانات وب
ذکـــــر ایــــام هـــفتـــه
ورق زدن قرآن آنلاین

کد دعای فرج برای وبلاگ

[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ]